FOLLOW US

COPYRIGHT

© 2016 | PRIVACY POLICY

 

Contractor License # 605294

 

Prevost Construction 

Road to the Cure

The Research Center at Torrey Pines is a multi-tenant research and development facility. Common areas at The Research Center at Torrey Pines were updated with tenant amenities such as a gymnasium with state of the art fitness equipment and audio/visual systems, high-end finishes throughout the locker rooms and restroom facilities. Key design elements for the lobby areas included floating staircases featuring glass side panels and foot panels as well as steel handrails. Floating skylights extend the length of the staircases and subtly showcase rock Zen gardens at the base of the staircases. Additional amenities for the reimaging of The Research Cent¬er included a large conference center with state of the art audio/visual and presentation capabilities, utilizing glass-writing surfaces. Full mechanical system upgrades throughout the first floor was part of the re-imaging for this building, as well as system upgrades for the building management system. The mechanical upgrades also included the installation of two “Fan Wall” technology air handler units, servicing the first floor tenant spaces and common areas. Tenant spaces included three suites, each including significant lab space, private offices, and conference rooms.

Location: 10835 Road tothe Cure | SanDiego, CA

Description: 67,000 SF | Building Re-Image

Owner: Federico(Pico) Mina | BioMed Realty Trust

Architect: KenBaldwin | FergusonPape Baldwin

Design Firm: Mary Michaelsen | IDStudiosINC

Prevost Team:

Mike Soth, LEED® AP | ProjectManager

JeffRadzunas | Superintendent

Kristineh Hiett | ProjectEngineer

 

 
X
Password:
Wrong password.